Skip to content

Успешно имплементирани првите Регионални културни денови во Пелагонија

ДАТУМ

ноември 14, 2012

Категории

По повод христијанскиот празник “Св. Димитрија – Митровден”, во црквата “Св. Никола” во Крушево, хорот “Стив Наумов” од Битола одржа целовечерен концерт на дела со православна тематика. Пред присутните крушевчани, хорот се претстави со композиции од најголемите автори на христијанска музика како што се: Тодор Скаловски, Атанас Бадев и Стеван Мокрањац.

Настапот на хорот “Стив Наумов” воедно беше последниот настан од првата регионална манифестација на која беше славена и презентирана културната продукција на Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy