Skip to content

Одржување на настан за Проектот за експанзија на мали бизнисина и отпочнување на ЛИДЕР Пелагонија Проектот

ДАТУМ

ноември 7, 2012

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана корпорација на 7 Ноември  2012 година во село Крклино Битола, организираа Конференција на која беше промовиран почетокот на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион (ПеЛАГонија ЛЕАДЕР)”.

На Конференцијата зедоа учество претставници од Амбасадата на САД во Република Македонија, Градоначалниците од Пелагонискиот регион, претставници на локалните самоуправи од Пелагонија и од  земјоделскиот и невладиниот сектор. Пред присутните свое обраќање имаа претставникот од Карана Корпорација г-дин Карл Ларкинс, Заменик шеф на мисија г-дин Брајан Ц.Агелер, Заменикот Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија г-дин Зоран Коњановски, Градоначалникот на општина Новаци  г-дин Лазар Котески,  Раководителката на ЦРППР г-ѓа Емилиа Ѓероска и координаторот на проектот од ЦРППР г-дин Владимир Величковски.Целта на проектот е подобрување на условите за живот , попродуктивно земјоделство, и побогати и поразвиени рурални средини во Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy