Skip to content

Прес конференција за одобрен проект за ЗОО

ДАТУМ

октомври 30, 2012

Категории

На 30.10.2012 година во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот регион се одржа прес конференција преку која медиумите и пошироката јавност во Пелагонија беа информирани за одобрен проект на оваа институција. Меѓудругото, на пресот беа презентирани најважните кредекцијали на одобрениот проект:

Име на проектот: Иновативни едукативни програми за зајакнување на ресурсите на животната средина во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин

Акроним: Зоо Иноватива

Главна цел: Придонес кон зајакнувањето на ресурсите на животната средина во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин

Поднесен во рамките на: Инструмент за претпристапна помош на Европска Унија, Компонента 2 – Прекугранична соработка, Програма Република Грција – Република Македонија, втор повик, приоритена оска 2 – Зајакнување на ресурсите на животната средина, мерка 2.1 Промоција и заштита на животната средина.

Партнери во проектот:

– Центар за развој на Пелагонискиот регион

– Регионална развојна агенција на Лерин

– Општина Битола

– Општина Лерин

– Зоолошка Градина Битола

Времетраење на проектот: 18 месеци

Буџет на проектот: околу 1.170.000 евра

Со проектот ќе бидат реновирани следните живелишта/објекти:

– Фарма

– Лисица/Ракун

– Мечка/Рис

– Тигар

– Мајмуни

– Лав

– Билетара/Портал

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy