Skip to content

Меморандум за соработка помеѓу ЦРППР и АПРЗ

ДАТУМ

октомври 19, 2012

Категории

Во рамките на проектот „Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот плански регион“,  на 19.10.2012 година во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион  во Битола се одржa свечено потпишување на меморандум за соработка помеѓу  раководителот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион г-ѓа Емилиа Ѓеровска и директорот на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, г-дин Јордан Кузмановски. На оваа свеченост присуствуваше и г-дин Карл Ларкинс, од карана Корпорација.

Потпишувањето на меморандумот е во насока на  подобрување на соработката помеѓу двете институции за поефикасно спроведување на проектoт.Двете институции  се согласија да соработуваат со цел унапредување на состојбите во земјоделскиот сектор, приближување на земјоделските практики до нивото на меѓународните норми како и во други области кои се директно или индиректно поврзани со прашањата на развојот на земјоделскиот сектор во Пелагонискиот регион. Соработката конкретно ќе се одвива преку логистичка поддршка, постојана размена на податоци и информации со цел јакнење на капацитетите, воспоставување  и овозможување на посредна и непосредна комуникација со претставниците на земјоделскиот сектор.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy