Skip to content

Вториот работен состанок за развој на План за прекугранична заштита од пожар

ДАТУМ

октомври 8, 2012

Категории

Во рамките на Проектот “ Развивање на заеднички план за заштита од пожар-FIRESHIELD”, на 08.10.2012, во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион се одржа и Вториот работен состанок за развој на План за прекугранична заштита од пожар.

Темата на овој работен состанок беше презентација на институциите кои учествуваат во Системот за управување со кризи и нивните законски компетенции за заштита од пожар на отворен простор во Пелагонискиот регион. На овој состанок беа присутни претставниците на општините Битола и Прилеп, претставници на територијалната противпожарна единица од Прилеп , претставници на Дирекцијата за заштита и спасување од Битола и Прилеп, претставници на Регионалниот Центар за управување со кризи од Битола и Прилеп, претставниците на ЈП Македонски шуми од Битола и Прилеп, претставник на Национален Парк Пелистер, како и претставници на Државниот инспекторат за земјоделство и шумарство.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy