Skip to content

Прв работен состанок за прекугранична заштита од пожар

ДАТУМ

септември 16, 2012

Категории

Денес во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот регион се одржа и Првиот работен состанок за развој на План за прекугранична заштита од пожар. Темата на овој работен состанок беше презентација на институциите кои учествуваат во Системот за управување со кризи и нивните законски компетенции за заштита од пожар во Пелагонискиот регион.

На овој состанок беа присутни претставниците на општините Битола и Прилеп, претсавници на територијалните противпожарни единици Битола, Прилеп и Ресен, претставници на Дирекцијата за заштита и спасување од Битола и Прилеп, претставници на Регионалниот Центар за управување со кризи од Битола и Прилеп, претставниците на ЈП Македонски шуми од Битола и Прилеп, како и претставник на Национален Парк Пелистер.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy