Skip to content

Доделени награди во ЗОО

ДАТУМ

август 26, 2012

Категории

Во недела на 26.08.2012 година, од 11:00 до 13:00 часот,  во Зоо Битола ќе се извлекуваат и доделуваат наградите од наградната игра која се случуваше во текот на месец август. За најсреќните посетители на Битолската Зоолошка Градина, обезбедени се повеќе од 60 награди. Главната премија е велосипед.

Покрај извлекувањето на наградите, за забавата на сите присутни ќе се погрижи Кристијан Веловски, фронтмен на групата „Фалш бенд“ .Со оваа активност, успешно ќе се заокружи програмата “Лето во Зоолошката градина во Битола”, во чии рамки беа реализирани, работилници, филмски презентации, натпревари, Зоолимписки игри и едукативни тури.Активностите на волонтерскиот систем во Зоо Битола интензивно продолжуваат и со почетокот на учебната година. Фокусот на нивната работа во наредниот период ќе биде ставен на успешно имплементирање на организираните посети од страна на основните училишта и нивно меѓу-институционално поврзување со Зоолошката градина преку организирање и реализација на часови од интегрираната настава на учениците во  основните училишта во регионот и земјата.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy