Skip to content

Имплементација на техничка документација за комплетна реконструкција на зоолошката градина Градина Битола

ДАТУМ

август 22, 2012

Категории

Со финансиски средства обебзедени како донација  од Агенцијата за Електронски Комуникации на Република Македонија, започна реконструкцијата на живеалиштето на Нилскиот коњ во Битолската Зоолошка Градина. Градежните активности ќе се одвиваат согласно предвиденото во техничката документација за комплетна реконструкција на Зоолошката Градина.

Живеалиштето ќе биде реконструирано според барањата на Европската Асоцијација на Зоолошки Градини и Аквариуми и со тоа ќе ги исполни најстрогите современи критериуми и стандарди за чување на животни во заробеништво, пропишани од страна на Европската Комисија. По завршувањето на градежните активности, Зоолошката Градина ќе добие нов жител со што ќе ја збогати својата понуда и ќе одговори на потребите на своите посетители.  Дополнително, од Програмата за рамномерен регионален развој на Република Македонија ќе се обезбедат средства за инсталирање на електриката во самото живеалиште.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy