Skip to content

Започнаа Олимписки игри во ЗОО

ДАТУМ

јули 23, 2012

Категории

Почнувајќи од 23.07.2012 па се до 26.07.2012 година, во Зоолошката Градина во Битола ќе се одржат Олимписки игри, наречени Зооломпијада. Целта на Зоолимпијадата е да се направи обид за промена во однесувањето кај најмладите посетители на Зоо Битола, да се зголеми нивната спортска активност и да се поттикне и промовира натпреварувачкиот дух.
Зоолимписките дисциплини, во кои децата се натпреваруваат се:

–    Кенгурчиња скокалчиња,
–    Трчај како ној,
–    Низ пештерата на мечињата,
–    Око соколово,
–    Победи го леопардот,
–    Трка на змии и
–    Оди како слонче

Натпреварите почнуваат секој ден во 18:30 и завршуваат во 20:30.Влезниците во Зоолошката Градина за време на Зоолимпијадата чинат 30 денари.За Зоолиписките победници, организаторот обезбеди специјални награди.Зооолимпијадата претставува уште еден чекор во насока на имлементација на Едукативната програма за маркетинг и промоција на Зоолошката Градина во Битола која беше изработена од страна на НВО “Биосфера”, на барање на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy