Skip to content

Хидранти за населените места во општина Прилеп

ДАТУМ

јуни 14, 2012

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион на 14.06.2012 во Прилеп ја претстави донацијата од 56 хидранти наменета главно за населените места во општина Прилеп и останатите рурални општини кои гравитираат околу Прилеп.  Раководителката на Центарот за развој на Пелагониски плански регион г-ѓа Емилиа Ѓероска

соопшти дека Пелагонискиот регион ќе биде прв регион во Република Македонија кој ќе има комплетно изградена хидрантска мрежа благодарение на Амбасадата на Јапонија. Градоначалникот на општина Прилеп г-дин Марјан Ристески истакна дека овој проект е работен во тесна соработка со ТППЕ од Прилеп од каде многу прецизно се мапирани потенцијалните ризични населени места во овој микрорегион во однос на потребата од хидранти кои им овозможуваат да заштедат на време за повторно полнење на возилата при гаснењето на селските и уште позначајно на шумските пожари. Командирот на ТППЕ Станко Колески го потенцира двојниот бенефит од поставувањето на хидрантите во населените места за подобрување на ефикасноста во справувањето со огнената стихија. Со поставувањето на хидрантите ќе се заштеди и време и финансии. Нема трошоци за гориво за враќање на возилата во ТППЕ туку се дополнуваат на самото место. Тоа е голем благодет за нашата работа изјави Командирот на ТППЕ Прилеп.Според зборовите на директорот на Ј.П. Водовод и канализација Сашо Николоски од понеделник ќе почне монтирањето на донираните хидранти, постапка за нивно инсталирање ќе заврши за 10-тина дена.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy