Skip to content

Дедо Мраз во Зоолошката градина во Битола

ДАТУМ

декември 25, 2011

Категории

На 25 декември во Зоолошката Градина во Битола гостуваше Дедо Мраз. Настанот беше најава на почетокот на имплементацијата на Едукативната програма за маркетинг и промоција на Битолската Зоолошка Градина која невладината организација “Биосфера” ја изработи во рамките на проектот “Изработка на техничка документација за комплетна реконструкција на Зоолошката Градина во Битола”,

финансиски поддржан од страна на Министерство за локална самоуправа на РМ, а имплементиран од страна на Центарот за развој на Пелагонискиот регион.Целта на настанот беше да се подигне нивото на свесност, не само кај децата, туку и кај нивните родители, за важноста на правилниот третман на животните кои се жители на Зоолошката Градина, како и воспоставување на пријателски однос со целокупниот животински и растителен потенцијал.Во рамките на настанот, децата се дружеа со нивните омилени Дедо Мраз, Баба Мразица и кловнот Зиги, кои на сите деца им поделија по едно новогодишно пакетче и други подароци. За возврат, присутните дечиња им испеаја многу детски песни и им изрецитираа новогодишни стихотворби.На крајот, сите заедно им посакаа Среќна Нова Година и на животните кои се дел од Зоолошката Градина, со тоа укажувајќи им колку тие ги сакаат и се грижат за нив.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy