Skip to content

Одржана 13-тата седница на Советот за разво на Пелагонискиот плански регион

ДАТУМ

декември 20, 2011

Категории

На 13-тата редовна седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион како една од точките на дневен ред беше и Презентација на моделите за воспоставување на систем за интегрирано управување со отпад во Пелагонискиот регион од страна на тимот на Министерството за животна средина и просторно планирање, предводен од Министерот за животна средина и просторно планирање Абдулаќим Адеми.

На оваа седница градоначалниците од Пелагонискиот регион имаа можност да се запознаат со двата модели за воспоставување на систем за интегрирано регионално управување со отпад:

1.Преку конкурентен дијалог и Јавно приватно партнерство и

2.Со поддршка на ИПА инструментот

По водената конструктивна дискусија помеѓу членовите на Советот за развој на Пелагониски регион со претставниците од Министерството за животна средина и просторно планирање, градоначалниците од Пелагонискиот региона а воедно и членови на Советот за развој на Пелагониски регион донесоа одлука дека Пелагонискиот регион ќе воспостави регионален систем за интегрирано управување со отпад со поддршка на ИПА инструментот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy