Skip to content

Обука за стратешко планирање на локално ниво

ДАТУМ

декември 13, 2011

Категории

Центрите за развој на планските региони, меѓу кои и Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во соработка со Министерството за локална самоуправа организираа Обука за стратешко планирање на локално ниво. Обуката во Битола се одржa на 13.12.2011 година (вторник), во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион со почеток во 11:00 часот.

Обуката е намената за вработените од општинските администрации во регионот,  кои работат во делот на стратешко планирање и буџет. Оваа активност е во рамките на мандатот на Центарот за развој на Пелагонискиот регион, односно во насока на давање на континуирана поддршка во развојот на општините-основачи на оваа институција. По завршувањето на обуката се очекува регионалните капацитети во делот на финансискиот менаџмент и стратешкото планирање да бидат зајакнати, со што ќе се придонесе кон остварување на целите и приоритетите на Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy