Skip to content

Одржани трибини во Долнени, Кривогаштани и Прилеп

ДАТУМ

ноември 20, 2011

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион  одржа три трибини за учениците  од општините Долнени, Кривогаштани и Прилеп.Трибините беа со цел запознавање на учениците со причините и последниците од настанувањето на пожарите и како поуспешно спречување.

Покрај предавањето на двата експерти од ТППЕ Прилеп и Центарот за управување со кризи кои  ги презентираа искуства и предизвици во справување со огнени стихии а беше прикажан и видео спотот кој беше изработен во рамките на овој проект .

–    Трибината во општина Долнени  се одржа во 11:00 часот

–    Трибината во општина Кривогаштани се одржа во 12:30 часот

–    Трибината во општина Прилеп се одржа во 14:00 часот

Проектот се реализира од месец Август до Ноември 2011 година и истиот е поддржан од Министерството за локална самоуправа преку Бирото за регионален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy