Skip to content

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион одржа две трибини за учениците од средното општинско училиште ,,Ѓорче Петров” и за учениците од средното општинско училиште ,,Ристе Ристески – Ричко” во општина Прилеп.

ДАТУМ

ноември 4, 2011

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион на 04.11.2011 (петок) одржа две трибини за учениците од средното општинско училиште ,,Ѓорче Петров”  и за учениците од средното општинско училиште ,,Ристе Ристески – Ричко” во општина Прилеп.

Трибините беа со цел запознавање на учениците со причините и последниците од настанувањето на пожарите и како поуспешно спречување.Покрај предавањето на двата експерти од ТППЕ Прилеп и Центарот за управување со кризи кои ќе ги презентираат искуства и предизвици во справување со огнени стихии беше прикажан и видео спотот кој беше изработен во рамките на овој проект .

–    Трибината во СОУ ,,Ѓорче Петров” се одржа во 12:30 часот

–    Трибината во СОУ ,,Ристе Ристески – Ричко” се одржа во 15:00 часот

Проектот се реализира од месец Август до Ноември 2011 година и истиот е поддржан од Министерството за локална самоуправа преку Бирото за регионален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy