Skip to content

Одржaна традиционалната манифестација “Преспански јаболкобер”,во рамките на програмата на манифестација Преспански јаболкобер

ДАТУМ

септември 27, 2011

Категории

На, 27 септември, се одржa традиционалната манифестација “Преспански јаболкобер”,во рамките на програмата на манифестација Преспански јаболкобер, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион на плоштадот во Ресен се претстави во свој штанд.

Манифестацијата започна со откинување на првото јаболко во овошниот насад на Агроплод – Ресен, потоа беше отворен новиот  Против Пожарен Дом како и Пуштање во употреба на реновинираните простории во ОУ Славејко Арсов- Подмочани.
На коктелот во Хотел Китка организиран од страна на Градоначалникот на Општина Ресен Михаил Волкановски беа доделени признанија за посебен допринос за развој и промоција на Општината покрај неколкуте наградени беше и Директорот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион г-ѓа Емилија Ѓероска.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy