Skip to content

На 21 и 22 септември во Солун, Република Грција ќе се одржи годишната конференција на Програмата за југоисточна Европа под наслов Транснационалната соработка како иструмент за развој во Југоисточна Европа

ДАТУМ

септември 21, 2011

Категории

На 21 и 22 септември во Солун, Република Грција ќе се одржи годишната конференција на Програмата за југоисточна Европа под наслов Транснационалната соработка како иструмент за развој во Југоисточна Европа.

Конференцијата е клучна во однос на транснационалната соработка во Југоисточна Европа и пред себе ги има поставено следните цели:
•    Да ја промовира програмата и да ја зајакни нејзината улога во регионот
•    Да ја прикаже додадената вредност на програмата и досегашните постигнувања
•    Да ги поттикне иновативните предлози за идните стратешки активности за соработка
•    Да креира ефективен дијалог на тема развој на Балканскиот регион
•    Да овозможи вмрежување и рамка за разменана искуства помеѓу различните чинители и др.
Повеќе информации на посочениот линк:
http://www.seeconference2010.net

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy