Skip to content

Работната група формирана за комплетна реконструкција на Зоолошката Градина во Битола го одржа својот втор состанок

ДАТУМ

септември 10, 2011

Категории

Работната група формирана во рамките на проектот за изработка на техничка документација за комплетна реконструкција на Зоолошката Градина во Битола го одржа својот втор состанок, овојпат на терен во Зоолошката Градина во Битола.
За време на состанокот беше направена ревизија на досега сработените активности, и беа дефинирани идните насоки и активности кои треба да се превземат во соодветна временска рамка.

Исто така беше посетена и Зоолошка Градина во Битола каде детално беше скенирана состојбата во поглед на следното:

  • конфигурација на теренот,
  • состојба со постоечките живеалишта и можност за нивна реконструкција и адаптација,
  • можен распоред на нови живеалишта, придружни простории, едукативни центри, тематски паркови, односно беше дискутирано за  новиот концепт на идниот изглед на Зоолошката Градина.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy