Skip to content

Формирана работна група која треба да изготви програма со насоки за изработка на техничката документација за новиот изглед на Зоолошката Градина во Битола

ДАТУМ

август 25, 2011

Категории

Во рамките на проектот “Израбoтка на техничка документација за комплетна реконструкција на Зоолошката Градина во Битола”, беше формирана работна група која треба да изготви програма со насоки за изработка на техничката документација за новиот изглед на Зоолошката Градина во Битола.

Работната група во периодот 24.08-25.08.2011 година, реализираше работна посета на Зоолошката Градина во Љубљана, Р. Словенија. Во рамките на посетата беше остварена средба со највисокото менаџерско ниво на институцијата, како и со дел од негователите и едукаторите вработени во Зоолошката Градина кои се директни имплементатори на развојните политики. За време на средбата се разговараше за процесот на трансформација како и за методите и принципите по кои истата работи, односно за можна имплементација на истите и во Зоолошката Градина во Битола, со цел достигнување на стандардите пропишани во Европската регулатива за Зоолошки Градини и стандардите на ЕАЗА (European Association of Zoo and Aquaria).

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy