Skip to content

Одржана третата локална презентација на можностите во општините Могила за инвестирање во регионот Пелагонија

ДАТУМ

мај 27, 2011

Категории

Во општина Могила  на ден 27.05.2011 год. со почеток во 10:00 часот се одржа третата локална презентација на можностите за инвестирање во регионот Пелагонија, дел од проектот “Градиме Партнерства”, на која беа претставени индустриските зони кои се наоѓаат во општините Могила и Новаци,

останатите инвестициски потенцијали, даночните ослободувања кои ги добиваат странските и домашните инвеститори и техничката помош што ја нудат општините во насока на добивање на потребната документација поврзана со инвестицискиот процес. На оваа локална презентација присуствуваа градоначалниците на општина Могила г. Славко Велески, градоначалникот на општина Новаци г. Лазар Котевски, компании од општините Могила и Новаци и дел од општинската администрација директно вклучена во комуникацијата со потенцијалните инвеститори. Презентер на настанот беше г. Лазар Неданоски од Македонски Центар за Меѓународна Соработка.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy