Skip to content

Одржана локална презентација на можностите за инвестирање во општина Ресен

ДАТУМ

мај 16, 2011

Категории

Во рамките на проектот “Градиме партнерства” на 16.05.2011 во Ресен се одржа локална презентација на можностите за инвестирање во општина Ресен. Презентацијата беше поделена на два дела – прв дел во кој беа презентирани можностите за инвестирање во индустриските зони “Макази” и “Преспатекс”

и втор дел во кој беа презентирани останатите можности за инвестирање, поточно откупниот центар кој ќе се гради во непосредна близина на региноналниот пат Битола – Ресен, Финското село во Долно Дупени и локалитетите во општината со огромен потенцијал за развој на алтернативен, езерски, културен и рурален туризам меѓу кои: Претор, Стење, Коњско. Во текот на настанот беа претставени и сите поволности кои локалната самоуправа ги нуди а се во насока на привлекување на  потенцијалните инвеститори: даночни олеснувања, стимулации, и помош при вадење на потребната документација. На презентацијата присуствуваа претставници од  различни гранки на бизнис секторот во општината, и претставници на локалната самоуправа од Ресен задолжени во делот на урбанизам, локален економски развој, прекугранична соработка и заштита на животна средина.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy