Skip to content

Потпишан договорот за реализација на проекти во Пелагонискиот плански регион за проекти кои беа аплицирани во 2010 година а средства се доделени во 2011 година

ДАТУМ

мај 10, 2011

Категории

На ден 10.05.2011 год. во Скопје, Директорот на Бирото за регионален развој г-дин Џемаил Елмази и Директорот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион г-ѓа Емилиа Ѓероска го потпишаат договорот за реализација на проекти во Пелагонискиот плански регион за  проекти кои беа аплицирани во 2010 година а средства се доделени во 2011 година.

Проекти за кои се доделени средства се следните:

1.Изработка на техничка документација за изградба на пат од населено место;
Заположани, Oпштина Долнени до населено место Славеј,Oпштина Крушевo;
2.Изработка на комплетна техничка документација за реконструкција на зоолошката градина во Битола;
3.Изработка на техничка документација за изградба напаркинг за сточен пазар во Кривогаштани;
4.Изработка на студија за поврзување и промоција на манастирскиот туризам на Баба планина (општина Битола и општина Ресен);
5.Набавка на опрема за ТППЕ Прилепм (го покрива регионот на Прилеп, Кривогаштани и Долнени) и опрема за волонтерските единици;
6.Втора фаза за изградба на хлорна станица во с. Дебриште.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy