Skip to content

Одржaна работилница за промоција и презентација на Законот за управување со отпад од пакување

ДАТУМ

април 29, 2011

Категории

Во рамките на проектот „Пакување без загадување 2“ на 29.04.2011 година во хотел „Кристал Палас“ во Прилеп се одржa работилница за промоција и презентација на Законот за управување со отпад од пакување, наменета за бизнис секторот од Пелагонискиот регион.На работилницата присуствуваа претставници од бизнис секторот од општините на Прилеп, Крушево, Демир Хисар, Кривогаштани и Долнени.

Во првиот дел на оваа работилница презентација на своите искуства со спроведени проекти од областа на заштитата на животната средина имаа г. Златко Ристески – директор на ЈКП “Комуналец” Прилеп за функционирањето на системот за собирање на смет (PET) пластика и г.Александар Тиквешански за поддржаните проекти од областа на животната средина од страна на мисијата на УСАИД во Македонија.
Во вториот дел на работилницата, Законот за управување со отпад од пакување го промовираа г-ѓа Јадранка Иванова – раководител на сектор за Европска Унија во Министерство за животна средина и просторно планирање и Ленче Ќурчиева од Министерство за животна средина и просторно планирање.
Целта на оваа работилница беше да се зајакнат капацитетите на компаниите од Пелагонискиот регион за подоготовка на обрасците кои ќе бидат обврска на компаниите согласно измените на Законот за управување со отпад од пакување.
Спроведувањето на проектот се реализираше со финансиска поддршка на мисијата на УСАИД во Македонија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy