Skip to content

Раководителот на ЦРППР г-ѓа Емилиа Ѓероска заедно со Претседателот на УО на Федерација на фармерите на Македонија г-дин Андрија Секуловски, потпишаа Меморандум за соработка

ДАТУМ

април 27, 2011

Категории

На 27.04.2011 година, раководителот на Центарот за Развој на Пелагонискиот Плански Регион г-ѓа Емилиа Ѓероска заедно со Претседателот на УО на Федерација на фармерите на Македонија г-дин Андрија Секуловски, потпишаа Меморандум за соработка.

Меморандумот се темели на искажаниот интерес на двете страни за заедничка соработка и унапредување на состојбите во земјоделскиот сектор како и приближување на земјоделските практики до нивото на меѓународните норми и во согласност со принципите на одржливиот развој во насока на рамномерен регионален развој и реализација на проекти. ЦРППР и ФФРН заедно со своите ресурси и кадри ќе придонесат за понатамошен развој на Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy