Skip to content

Одржана работилница за промоција и презентација на Законот за управување со отпад од пакување

ДАТУМ

април 15, 2011

Категории

Во рамките на проектот „Пакување без загадување 2“ на 15.04.2011 година (петок) со почеток во 10:00 часот, во хотел „Милениум“ во Битола ќе се одржи работилница за промоција и презентација на Законот за управување со отпад од пакување, наменета за бизнис секторот од Пелагонискиот регион.

На работилницата ќе присуствуваат претставници од бизнис секторот од општините на Битола, Могила, Новаци, и Ресен.
Во првиот дел на оваа работилница презентација на своите искуства со спроведени проекти од областа на рециклирањето на отпад ќе имаат г. Зоран Соклевски – технички директор на ЈКП “Комуналец” Битола за функционирањето на системот  за собирање на смет – хартија и г. Златко Ристески – директор на ЈКП “Комуналец” Прилеп за функционирањето на системот за собирање на смет (PET) пластика.
Во вториот дел на работилницата, Законот за управување со отпад од пакување ќе го промовира г-ѓа Јадранка Иванова – раководител на сектор за Европска Унија во Министерство за животна средина и просторно планирање и Ленче Ќурчиева од Министерство за животна средина и просторно планирање.
Целта на оваа работилница е да се зајакнат капацитетите на компаниите од Пелагонискиот регион за подоготовка на обрасците кои ќе бидат обврска на компаниите според измените на Законот за управување со отпад од пакување.
Спроведувањето на проектот се рализира со финансиска поддршка на мисијата на УСАИД во Македонија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy