Skip to content

Седмата по ред обука од „Градиме партнерства“ ќе се одржжи во Битола во периодот 13-14 април

ДАТУМ

април 13, 2011

Категории

Седмата по ред обука од „Градиме партнерства“ ќе се одржжи во Битола во периодот 13-14 април, 2011 година и ќе биде наменета за претставниците од локалните самоуправи од Пелагониските општини.

На оваа обука, обучувачите Тања Хафнер Адеми и Даниела Стојанова ангажирани од МЦМС ќе трансферираат знаење за тоа начините како општините да дојдат до фондови за аплицирање на своите предлог-прокети, користејќи презентации, а ќе иницираат и практична. Целната група ќе се  стекне со познавања за тоа како се мобилизирааат сите расположливи ресурпси и кои се можни нивни извори.
Во текот на вториот ден ќе се презентираат детално Инструментот за претпристапна помош на Европската унија, Програмите на заедницата и Инструментот за демократија и човекови права на Европската унија.
Очекувани резултати од оваа обука се зајакнати капацитети на општините во Пелагонискиот регион при изнаоѓањето на фондови за аплицирање на нивните предлог-проекти.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy