Skip to content

Петтата по ред обука од „Градиме партнерства“ се одржа во Битола во периодот 15-17 февруари

ДАТУМ

февруари 15, 2011

Категории

Петтата по ред обука од „Градиме партнерства“ се одржа во Битола во периодот 15-17 февруари, 2011 година и беше наменета за претставниците од локалните самоуправи од Пелагониските општини. На оваа обука, експертите Јане Вртески и Мирослав Трајаноски ангажирани од МЦМС трансферираа знаење за тоа како се изготвува студија за јавно-приватно партнерство (ЈПП), користејќи презентации, а иницираа и практична работа на кокнретни ЈПП проекти.

Општините стекнаа познавања и за тоа како се подготвуваат: тендерска документација, содржина на јавниот повик, евалуација на понудите, извештај за евалуација, одлука за избор на најповолна понуда, како и склучување и менаџирање на договорот за ЈПП.За времетраењето на обуката имаше активна и партиципативна работна атмосфера, беа поставувани многу прашања, имаше многу продуктивни дискусии, солидни презентации на работите во групи и целосно сериозен однос кон обуката.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy