Skip to content

Четвртата обука од “Градиме пaртнерства“ се одржа во Битола, во периодот 25-26 јануари

ДАТУМ

јануари 25, 2011

Категории

Четвртата обука од “Градиме пртнерства“ се одржа во Битола, во периодот   25-26 јануари 2011 година на тема: Процесот на идентификација на Јавно приватно партнерство (ЈПП) во општинските планови за локален економски развој.

Оваа обука беше наменета за претставниците на правните сектори и одделенијата за локален економски развој од 9-те Пелагониски оштини. Во текот на двата дена тие го проучуваа процесот на стратешко планирање на развојот на општините, односот помеѓу стратешкото планирање и буџетот на општината, областите во коишто може да се реализираат ЈПП проекти, приоритизација на идентификуваните ЈПП програми и проекти и логичката рамка, односно, методологија за идентификација на ЈПП програми и проекти. Оваа обука беше реализирана преку теоретска работа,, дискусии, практична работа и презентација на практичната работа.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy