Skip to content

Пелагонискиот плански регион на Годишното собрание на Асамблејата на Европските Региони (АЕР) одржана во Истамбул

ДАТУМ

јануари 18, 2011

Категории

Пелагонискиот плански регион на Годишното собрание на Асамблејата на Европските Региони (АЕР) одржана во Истамбул, Република Туриција доби верификација на зачленувањето во оваа најголема и највлијателна организација од областа на регионалниот развој во Европа.

Претседателот на Пелагонискиот плански регион, г. Владимир Талески е избран за член на Бирото на АЕР, а за негов заменик  претседателот на Источниот плански регон г. Ратко Димитровски.

Во Асамблејата на Европските региони членуваат 270 региони од 33 земји на Европа и 16 интеррегионални организации.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy