Skip to content

Во рамките на проектот „Унапредување на квалитетот за животната средина во Пелагонискиот плански регион преку промоција на Законот за управување со пакување и отпад од пакување“

ДАТУМ

ноември 1, 2010

Категории

Во рамките на проектот „Унапредување на квалитетот за животната средина во Пелагонискиот плански регион преку промоција на Законот за управување со пакување и отпад од пакување“ на 01.11.2010 година (понеделник) со почеток во 10:30 часот, во хотел „Милениум“ во Битола се одржa работилница за промоција и презентација на Законот наменета за НВО секторот.

На работилницата присуствуваа  НВО од општините на Пелагонискиот плански регион регион (Битола, Демир Хисар, Долнени, Крушево, Кривогаштани, Могила, Новаци, Прилеп и Ресен) кои  се активно вклучени во ова поле на дејствување.Целта на презентацијата е да се согледа улогата на НВО во спроведувањето на Законот за управување со пакување и отпад од пакување и нивното активно учество во подигнувањето на јавната свест кај сите чинители.

Законот  го промовира Јадранка Иванова – раководител на сектор за Европска Унија во Министерство за животна средина и просторно планирање и Никола Дојчинов, од Република Бугарија, кој  го презентира искуството од спроведувањето на Директивата 94/62/ЕЗ за пакување и отпад од пакување дополнета со Директивата 2004/12/ЕУ и Директивата 2005/20/ЕУ во Република Бугарија.

Спроведувањето на проектот се рализира со финансиска поддршка на Амбасадата на Кралство Норвешка во Република Македонија.

Презентации:

1.Никола Дојчинов, Република Бугарија, искуството од спроведувањето на Директивата 94/62/ЕЗ за пакување и отпад од пакување дополнета со Директивата 2004/12/ЕУ и Директивата 2005/20/ЕУ во Република Бугарија. Download

2.Јадранка Иванова – раководител на сектор за Европска Унија во Министерство за животна средина и просторно планирање – Законодавството на ЕУ во областа на пакувањето. Download

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy