Skip to content

Погранична соработка во регионалниот развој на Пелагонискиот плански регион

ДАТУМ

јуни 25, 2010

Категории

Во рамките на спроведувањето на програмските определби за погранична соработка во регионалниот развој на Пелагонискиот плански регион, Раководителот на центарот Емилиа Ѓероска и координаторот за меѓународна соработка и имплементација на проеки Нешад Аземовски, на 25.06.2010 година престојуваа во работна посета на Корча, Република Албанија.

Беа остварен средби со претстваници на општина Корча, регионот Корча и неколку здруженија на граѓани можни партнери во апликациите на проектите за погранична соработка.
Во делегацијата на Пелагонискиот плански регион учествуваше и Елена Петровска претставник на Центарот за унапредување на туризмот како стратешки партнер на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.
На средбите договорени се партнерставата и начинот на соработка со цел да се постигне што поголем квалитет на проектите кои ќе бидат
аплицирани во рамките на Инструментот за претпристапна помош – компонентата за погранична соработка меѓу Македонија и Албанија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy