Skip to content

Одржана средба помеѓу Министерството за информатичко општество, претставници на УСАИД проектот за основно образование (ПЕП) со претставници на општините и основните училишта од Пелагонискиот плански регион

ДАТУМ

јуни 24, 2010

Категории

На 25.06.2010 година во просториите на опшина Битола се одржа средба помеѓу Министерството за информатичко општество, претставници на УСАИД проектот за основно образование (ПЕП) со претставници на општините и основните училишта од Пелагонискиот плански регион.

На оваа средба претставниците од УСАИД ги презентираа активностите што треба да бидат преземени од страна на општините за да се овозможи максимална искористеност на лап топ компјутерите набавени од страна на Министерството за информатичко општество со Владиниата програма „Компјутер за секое дете“, преку која што обезбедени се 53.000 Classmate PC, наменети за учениците од 1-3 одделение.
За реализација на оваа програма УСАИД ќе дистрибуира 21.000 уреди, т.н. Access Points или пристапни точки, коишто ќе овозможат безжичен интернет пристап до секоја училница за одделенска настава.
Меѓу другото, лицата присутни на оваа средба добија анкетен прашалник што треба да го дистрибуираат до секое училиште, а потоа пополнет да го вратат до УСАИД – ПЕП. Крајниот термин за монтирањето на пристапните точки во сите училишта каде ќе се утврди потреба е 30 Август, 2010 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy