Skip to content

Одржана работилница за подготовка на логичка рамка и Concept note согласно барањата на вториот повик за прекугранична соработка меѓу Македонија и Албанија

ДАТУМ

јуни 21, 2010

Категории

На 21. Јуни, 2010 година, во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, во хотел Милениум се одржа работилница за подготовка на логичка рамка и Concept note согласно барањата на вториот повик за прекугранична соработка меѓу Македонија и Албанија.

Целодневната работилница беше наменета за претставници на 9-те општини во рамките на Пелагонискиот плански регион со цел да се обноват знаењата од областа на проектниот менаџмент, а посебен акцент беше ставен на подготовката на логичка рамка и проектен концепт.
Работилницата ја водеше независниот консултант, г-дин Марио Вељковиќ кој низ примена на повеќе методи, преку презентација, интерактивна дискусија и вежби во мали групи со конкретна студија на случај, го пренесуваше своето богато искуство и експертиза од областа на менаџирањето со програми од заедниците.
Доцна попладне, Раководителот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, г-ѓа Емилиа Ѓероска и претставниците на општините одржаа координативна средба на којашто дискутираа за проектните идеи и концепти коишто општините и Центарот имаат намера да ги аплицираат на вториот повик за прекугранична соработка меѓу Македонија и Албанија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy