Skip to content

Пиво фест 2010

ДАТУМ

јуни 20, 2010

Категории

Пиво фест е пивски фестивал што се одржува во летниот период во градот Прилеп во организација на општината Прилеп и стопанските субјекти.

Фестивалот е од отворен тип, се одржува во центарот на градот. Учество земаат познати производители на пиво и локални угостители.Посетители доаѓаат од сите краишта на Република Македонија и соседните земји. Фестивалот е познат по добрата забава, скара и ладното пиво и секако масовната посетеност.
Фестивалот има стекнато традиција, и на туристичката карта на Прилеп има едно од најважните места. На фестивалската забава во 2007 годинa  учествувале над 350.000 посетители од Македонија и странство кои испиле околу 250 тони пиво и изеле околу 60 тони скара.
На двете бини во центарот на градот настапиле 30-ина музички имиња и од забавната и од народната естрада.
На 15-те штанда на шесте пиварници и десетте скараџии. Имало организирани посети од Грција и од Бугарија, а имало туристи и од Кина.Пиво Фест во Прилеп годинава ќе се одржува четири дена: од четврток 15 јули до недела 18 јули. Организаторите ќе понудат голема селекција на пиво, скара, музика на различни сцени и забава.

Официјална програма за пиво фест 2010

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy