Skip to content

ИНФО СЕСИЈА за презентирање на јавниот повик на #ФИТР зa❗️💸„Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф

ИНФО СЕСИЈА за презентирање на јавниот повик на #ФИТР зa❗️💸„Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во соработка со #ФИТР Ве покануваат да земете учество на инфо денот за претставување на можностите за финансирање кои се нудат преку овој инструмент.
Настанот ќе се одржи 🎯online на 2️⃣9️⃣-ти јуни среда од 12:00⏰ часот.
Линк за учество:
Meeting ID: 843 8254 1902
Passcode: 994978
Целта на инструментот е да се поттикне развој на иновативност кај новооснованите трговски друштва преку обезбедување на неопходната финансиска поддршка за активности поврзани со истражување и развој. Дополнително, се очекува да се поттикне развој на културата на преземање на ризик и воведување иновации, да се обезбеди поддршка за правните лица кои сакаат да развијат нов или подобрен производ, процес, и/или услуга, како и да се поттикне комерцијализација на резултатите од истражувања спроведени во рамки на високообразовните односно научно-истражувачките установи.
Поддршката преку овој инструмент ќе биде доделена на проекти кои имаат најмалку „потврден концепт“ (proof of concept) и јасна амбиција за комерцијализација. Инструментот поддржува проекти кои се во фаза на потврден концепт до предкомерцијална (предпазарна) фаза.
Рокот за аплицирање е до 08.08.2022 година, до 14.00 часот.

Date

Јун 29 2022
Expired!

Time

00:00 - 13:00