Набавен е функционален комплет на механизација (товарно возило, плуг и соларка) за зимско одржување

Набавен е функционален комплет на механизација (товарно возило, плуг и соларка) за зимско одржување на сите видови на патна инфраструктура на територијата на општина Демир Хисар По барање на Градоначалникот
Прочитајте повеќе

Набавени нови 11 агрометеоролошки станици во Пелагонискиот регион

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион го имплементираше проектот “ИНОВАЦИИТЕ ВО ФУНКЦИЈА НА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН” Преку овај проект се поставени 11 Агрометеоролошки станици на територијата
Прочитајте повеќе

Реновиран Студентскиот дом ”Кочо Рацин” во Битола

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион со финансиска поддршка од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка успешно ја заврши имплементацијата на проектот:”ИЗГРАДБА НА ИНФРАСТРУКТУРА
Прочитајте повеќе

J-CROSS Workshop

  As part of the activities of the project “Joint cross-border cooperation for protection of the population from natural disasters and catastrophes caused by human factor – J-CROSS” on April
Прочитајте повеќе

Increasing Tourism Opportunities through Utilization of Resources- I-TOUR

On 29 March, 2019 the Center for Development of the Pelagonia Planning Region organized a promotional conference for the project: Increasing Tourism Opportunities through Utilization of Resources I-TOUR funded under
Прочитајте повеќе

REGIONAL FORUMS IN PELAGONIA

The Center for Development of the Pelagonija Planning Region during the month of February 2019 held 3 regional forums. The purpose of the forums was to identify project ideas for
Прочитајте повеќе

Second announcement for hiring a project coordinator for J-CROSS

 
Прочитајте повеќе

EU ambassador visited ZOO Bitola

Within the framework of the campaign ”EU for YOU” who’s aiming to raise the awareness of the EU assistance in the country, the Ambassador Samuel Zhbogar visited the ZOO Garden
Прочитајте повеќе

Smart Rural Entrepreneurship – SMART RURAL

The Kick-off meeting of the European Project “Smart Rural Entrepreneurship – SmartRural”, which is funded under Balkan Mediterranean 2014-2020 Program, was successfully held on 31st of January 2018 in Kozani.
Прочитајте повеќе